Stramt budget? Et lån er ikke svaret

Når budgetterne er stramme, og du er mindre end kontanter i slutningen af måneden, kan en kviklån virke som den ideelle svar, så du får penge nok til at se dig, indtil du modtager dit næste løn. Desværre, dette kan være alt for forsimplet udsigt, og ved hjælp af kviklånefaciliteter til papir over revner af en dårlig økonomisk situation kan gøre tingene endnu værre, givet de relativt høje gebyrer involveret på kort sigt, lille dollar lån.

Det faktum, at en typisk kviklån vil koste omkring 25% af det beløb, lånt i gebyrer, skal tilbagebetales inden for en frist på en måned eller deromkring efter modtagelsen af forskuddet, betyder, at i APR vilkår omkostningerne https://lånhurtig.dk/ kan være astronomiske, selv om det faktiske beløb i dollar kan synes lille. Dette betyder, at potentielle låntagere skal nøje overveje om de virkelig har brug for et lån, da der er alternativer, der kan være en bedre løsning.

Den store fare med kviklån er fristelsen til at bruge dem til at dække regningerne og give mulighed for en vis mængde af lever over din hjælp. Det er let at falde i fælden med at have til at tage et nyt lån hver måned for at få enderne mødes, hele tiden at betale de høje gebyrer. Én gang i fælden, det er meget vanskeligt at undslippe uden en dramatisk ændring i omstændighederne. Så hvad er alternativerne?

Hvis den vigtigste grund, du har brug for et lån til at dække et kreditkort eller andre bill, kan du muligvis kontakte din kreditor og arrangere en tilbagebetaling program, der giver dig nok pusterum til at undgå behovet for et lån. Selv hvis du ikke kan komme til et arrangement, er skaldet faktum at forsinke en betaling vil betyde at blive opkrævet en sen gebyr kun én gang, i stedet for de månedlige gebyrer af kviklån fælde. Selvfølgelig, det er sjældent tilrådeligt at bryde en kreditaftale, og din kreditværdighed vil helt sikkert blive beskadiget, men som en sidste udvej er det en mulighed at overveje.

En mere økonomisk ansvarlige vej ud af fælden er at kigge efter en credit union i dit område. Disse non-profit organisationer vil forhånd midler til en meget lav, og også tilbyde rådgivning og hjælp til at få din finanser tilbage i form. På længere sigt, kan de også tilbyder fleksible besparelser planer om at hjælpe dig med at opbygge en “rainy day” fonden for fremtiden.

Du kan også gøre brug af et kreditkort kontant forskud facility, som selvom dyrt, gør det muligt at sprede omkostningerne over nogle måneder og ender med at blive billigere end et par måneder af payday gebyrer. Konsolidering af gælden eller lille forbruger lån kan være et billigere alternativ, men er bedst brugt som en del af en komplet gennemgang af din økonomi og budgettering.

Så er kviklån helt dårlige nyheder? Ikke helt. I en ægte finansielle nødsituation kan de være en livline, og så længe de ikke er fornyet så de kan faktisk være billigere samlet end at tegne credit på en billigere sats, men over en længere periode. Bare sørg for du ikke falder i fælden med at have til at tage et nyt lån hver måned for at dække basale leveomkostninger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.