Sådan shopper du let til din nyfødte

Babytøj eller spædbarnstøj er dybest set tøj designet til babyer. Det moderne koncept for babymode udviklede sig fra det nittende århundrede, hvor tøj blev udviklet for at gøre baby til misundelse af sine jævnaldrende, og fordi spædbørn og meget små børn ikke kan tale for sig selv. I de sidste århundreder bestod spædbarnstøj af stofbleer, der ofte kunne skiftes eller blot dækkes med et tæppe for at beskytte dem mod kulde. Der var ingen bukser, t-shirts eller skjorter til rådighed for spædbørn før efter Anden Verdenskrig. I dag består spædbarnstøj hovedsageligt af outfits i ét stykke med snaps, slips, bånd og broderi.

Babytøj eller spædbarnstøj varierer normalt med hensyn til størrelser; det starter ved spædbarnets størrelse og går op til størrelsen på en voksen. Babymode er en kulturel forbrugertendens, der repræsenterer den unikke repræsentation af et socialøkonomisk system præget af forskelle i køn, rigdom, etnisk eller endda regional identitet. Der er mange butikker, der har specialiseret sig i størrelsestabeller til babytøj, fra specialbutikker og butikker til internettet, hvor der er masser af onlinebutikker, der kan hjælpe dig med dit valg.

Hvad angår tøj til nyfødte, har forældre normalt mulighed for at vælge mellem to forskellige slags spædbarnstøj: færdiglavet layette og personlige layettes. Færdiglavede layetter består typisk af et babytæppe og en kjole, og de fås i de fleste farver og størrelser. Personaliserede layetter findes derimod i tre forskellige varianter: monogram, enestående og tema. Personlige layettes giver forældre mulighed for at personliggøre det nyfødte tøj ved hjælp af specialtegn eller designs, f.eks. Deres navn eller en yndlingshobby.

En absolut nødvendighed for enhver forældres repertoire af babytøj er pusletasken. Bleeskift er et absolut must hos alle nyfødte, og bleposer gør skiftetiden let og stilfuld. Der findes en række stilarter og designs af pusletasker, og de fleste er isolerede for at holde din baby varm i de kolde vintermåneder. Der er særlige lommer til opbevaring af nødvendige ting, herunder babymedicin og mad. Bleeskift er hurtigt, let og behageligt med en blepose.

Baby kimonoer er et andet vigtigt element i spædbarnstøj. Japanske forældre bruger kimonoer til at klæde deres baby i så lille som muligt, mens de stadig dækker dem med stil og mode. Kimonoen var traditionelt lavet af 100% bomuld, men moderne kimonoer kan findes i silke, fløjl eller endda læder. Disse kimonoer blev brugt for længe siden til at lave babytøj og blev kaldt “honey do” eller “dagbog”. I dag laver baby kimonoer gode babygaver, og mange mennesker vælger at give en baby kimono som en baby shower gave.

Babyer vokser og ændrer sig hurtigt. Du ved aldrig, hvornår de måske har brug for nye babytøj før deres fødselsdag. Hvis du handler på det rigtige tidspunkt, er det let at finde moderigtigt babytøj, der passer ind i størrelsen på din lille, når hun kun er et par uger gammel. Når babyer vokser og udvikler sig hurtigt, kan du købe større størrelser, der passer til din baby lidt længere, før hun vokser ud af de små.