Lege og tricks på trampolin

En trampolin er sjovt for mange mennesker, både børn og voksne, øvede og uøvede. Den er god både som motion, men også bare for sjov. Nogle mennesker er dog meget trænet i at hoppe på trampolin og ønsker derfor ekstra udfordring. Her kan du læse mere om, hvad du kan foretage dig på en trampolin af både tricks og lege, hvis du både er trænet gymnast eller bare ønsker at have det sjovt.

Lege på trampolinen

Man kan selvfølgelig altid finde på lege selv, når man hopper på trampolin. Det kan for eksempel være nogle forskellige hoppelege, hvor man må hoppe på forskellige tidspunkter eller andre ting. Til nogle trampoliner er det dog muligt at tilkøbe en trampolindug, som allerede indeholder en leg. Her er dugen inddelt i 6 forskellige hoppeområder, hvor hvert område har et nummer. Hvert nummer er en instruktion, som viser, hvordan du skal hoppe. Man hopper altså en ad gangen, og de andre deltager står nedenfor trampolinen. De andre deltager skal altså råbe ét tal ad gangen, og personen på trampolinen skal udføre hoppet, der hænger sammen med tallet. Når man hopper forkert, må man træde ned af trampolinen og lade den næste komme til. Dette er en god leg for alle, da det både er lærerigt og underholdende.

Tricks du kan udføre på trampolin, hvis du er uøvet

Det er vigtigt at være varsom med at udføre tricks du ikke kender på en trampolin, da det nemt kan ende galt. Derfor er det en god idé at holde sig fra saltoer og den slags, hvis du ingen kendskab har til dem. Du kan i stedet øve dig i at hoppe højt, eller lave diverse split- eller spagatspring. Her er det selvfølgelig også vigtigt at være opvarmet i benene, så du ikke ender med skader. Når der skal udføres tricks på en trampolin, er det altid en god idé at trampolinen har et sikkerhedsnet omkring sig, da det mindsker risikoen for, at man falder ud over kanten.

Tricks du kan udføre, hvis du er øvet

Selvom du er en øvet gymnast, er det stadig vigtigt at være forsigtig på en havetrampolin. En havetrampolin har nemlig ikke samme kvalitet, som de trampoliner du finder i et springcenter, men du vil alligevel godt kunne øve en forlæns- eller baglænssalto på en havetrampolin, hvis du er trænet i det. Det er muligt at købe trampoliner, der er rektangulære og ikke runde, hvilket ville være oplagt til dig, der ønsker at øve tricks på trampolinen. På den måde vil du også kunne øve dig i at slå flik-flak. En sådan trampolin vil du kunne grave ned i jorden, så der ikke er langt at falde, hvis det skulle gå galt. Hvis du er meget øvet og har gået til springgymnastik i mange år, vil du kunne øve dig på at lave en halvskrue. Det er vigtigt, at dette ikke er noget, du give dig i kast med, hvis du ikke kender til springene. Det kan nemlig ende meget galt, hvis man ikke passe på og er varsom.