Afskrivning

Afskrivning er en betegnelse, vi hører om ofte, men ikke rigtig forstår. Det er en væsentlig bestanddel af regnskab men. Afskrivning er en udgift, der registreres på samme tid og i samme periode som andre konti. Langsigtet drift aktiver, der ikke er afholdt til salg i forretningsøjemed kaldes anlægsaktiver. Anlægsaktiver omfatter bygninger, maskiner, kontorudstyr, køretøjer, computere og andet udstyr. Det kan også omfatte elementer som hylderne og kabinetter. Afskrivning refererer til at sprede ud omkostningerne ved et anlægsaktiv over år af sin levetid for en virksomhed, i stedet for at opkræve de samlede udgifter til udgift i det år, aktivet blev købt. På den måde, hvert år at udstyr eller anlægsaktivkalenderen bruges bærer en del af de samlede omkostninger. Som et eksempel, er biler og lastbiler typisk afskrives over fem år. Ideen er at opkræve en brøkdel af de samlede omkostninger til afskrivningsudgifter under hver af fem år, snarere end blot det første år.

Afskrivning gælder kun for anlægsaktiver, som du rent faktisk køber, ikke dem du leje eller lease. Afskrivning er en reel udgift, men ikke nødvendigvis en kontante udlæg udgift i år er det registreret. Den kontante udlæg sker faktisk, når anlægsaktivet er anskaffet, men er indspillet over en periode.

Afskrivningen er forskellig fra andre udgifter. Det er trukket fra omsætning at fastslå overskud, men afskrivningsudgifter registreres i en rapporteringsperiode kræver ikke nogen ægte kontante udlæg i denne periode. Afskrivningsudgifter er del af de samlede omkostninger ved et business anlægsaktiver, der tildeles perioden til at registrere omkostningerne ved anvendelse af aktiverne i periode. Jo højere omkostninger samlede af en virksomheds faste aktiver, så jo højere sin afskrivningsudgifter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.